The General Directorate of Meteorology announced that tomorrow, the wind is expected to blow in the southern and southwestern directions as a southwest wind in Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, and the inland areas of Antalya. There will be gusts of wind in the highlands, and the wind will be in the form of a storm in some areas in the Inner Anatolia region, as well as in the inland areas of the Western and Central Black Sea.
The south and southwest winds and storm are expected to be effective between 09.00 and 21.00 tomorrow.
It is also warned by the Meteorology department to be careful and cautious against negative situations such as trees and poles falling, roofs flying off, and transportation disruptions.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın, rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden lodos esintisi şeklinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur ve Antalya’ın iç kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde ise rüzgarın yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Ayrıca İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde de benzer durumun yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, lodos ve fırtınanın yarın 09.00-21.00 saatleri arasında etkili olacağı belirtilirken, olumsuz durumlara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye edildi.

Lodos ve fırtına beklenen bölgeler arasında Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur ve Antalya’nın iç kesimleri ile İç Anadolu bölgesinin tamamı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri yer alıyor. Halkın rüzgarın yoğun olacağı bölgelerde gerekli tedbirleri alması ve meteorolojik uyarılara dikkat etmesi gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarın, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur çevreleriyle Antalya’nın iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Lodos ve fırtına yarın 09.00-21.00 saatleri arasında etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya’nın iç kesimleri, İç Anadolu bölgesi geneli ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden lodos, yüksek kesimlerde ise yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji ayrıca, vatandaşları ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususlarında uyardı.

Share.
Exit mobile version